До края на седмицата ще приключи асфалтирането на бул. Стефан

...
До края на седмицата ще приключи асфалтирането на бул. Стефан
Коментари Харесай

Изпълнени са близо 70% от проекта на ВиК Сливен 

До края на седмицата ще завърши асфалтирането на бул. „ Стефан Караджа “ и ще стартира работа по готовия сектор на бул. „ Христо Ботев “, следва бул. „ Панайот Хитов “. Тази последователност ще следва компанията реализатор на строителните действия по огромния инфраструктурен план на сливенското водно сдружение. Това съобщи на последната работна среща във „ ВиК – Сливен “ нейният представител Петър Михайлов. До края на седмицата ще се асфалтира локалното платно на бул. „ Стефан Караджа “, по цялото трасе от Клуцохорския мост до параклиса “Св. Цар Борис Първи Покръстител “. Първият стадий от асфалтирането на бул. „ Христо Ботев “ ще стартира по-късно, от кръстовището „ Розова градина “ до моста на ул. „ Дибич Забалкански “.

До момента са асфалтирани 10 % от строителните сектори за замяна на водопроводната и канализационната мрежа в Сливен. Управителят на „ ВиК – Сливен “ инж. Севдалин Рашев сподели, че по болната тематика с асфалтирането водното сдружение търпи доста рецензии от жителите. Представителите на ВиК-Сливен и общината в лицето на зам.-кмета Камен Костов настояха за ускорение на работата по възобновяване на пътната настилка, нарушена от строителните действия, както и за разчистване на дъждоприемните шахти, запълнени от дъждовете, поеха своите отговорности и дадоха оферти за усъвършенстване на работата.

От компанията реализатор регистрираха, че плануваното по план създаване и замяна на водопроводите и канализацията в Сливен е изпълнено на 67 %.

Управителят на ВиК-Сливен инж. Севдалин Рашев подсети, че е време да стартира преоборудването с нова техника на помпените станции на водоснабдителните системи „ Тунджа “ и „ Мечкарево “. Петър Михайлов от компанията реализатор заяви, че новите помпи ще дойдат на обектите при започване на септември заради закъснение на доставчиците. Отчете, че е решен казусът с преливниците по бул. „ Христо Ботев “, за които във „ ВиК-Сливен “ е постъпил сигнал от жители.

Основният проблем в работата по построяването на канализацията на кв. Речица в Сливен са високите подпочвени води от ул. „ Дивичково “ до парка в центъра на квартала. Това рапортуваха изпълнителите на канализацията в квартала. В квартал Речица е построена 26% от канализацията. По основната улица на канализацията и водопроводите са приключени. За асфалтиране е подготвена единствено ул. „ Възраждане “.

В кв. Клуцохор в Сливен продължава построяването на основния тръбопровод за високата зона на града, от ул. „ Овчарска “ до ул. „ Шаркьой “. Подменят се корозиралите остарели стоманени тръби с нови полиетиленови, с диаметър 630 см /ф 630/. След като водопроводът бъде изцяло построен, следва изключването на остарелия тръбопровод, включването на новия и асфалтиране на строителния сектор с дължина 660 метра.

Проектът „ Доизграждане и рехабилитация на водоснабдителната и канализационната инфраструктура в агломерации с население с над 10 000 еквивалент поданици, попадащи в обсега на обособената територия на „ Водоснабдяване и канализация - Сливен “ ООД “ се осъществя с финансовата поддръжка на Оперативна стратегия „ Околна среда “ 2014 - 2020, посредством Европейския съюз и Кохезионния фонд, по процедура № BG16M1OP002-1.016 “Изграждане на ВиК инфраструктура “.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР