Фотоизложба, посветена на биоразнообразието, организира Сливенска община. Тя ще бъде

...
Фотоизложба, посветена на биоразнообразието, организира Сливенска община. Тя ще бъде
Коментари Харесай

Откриват в Сливен фотоизложба, посветена на биоразнообразието

Фотоизложба, отдадена на биоразнообразието, провежда Сливенска община. Тя ще бъде открита на 22 май, когато интернационалната общественост отбелязва Деня на биоразнообразието и е под надпис „ В дивото “,



До 15 юни поданици и посетители на Сливен могат да прегледат фотоекспозицията, която ще бъде подредена във фоайето на зала „ Сливен “. Официално откриванее планувано за 11 ч. във фоайето на залата.

Фотоизложбата събира в себе си невероятната хубост на повече от 100 забавни типа, част от които са много редки и с висока консервационна стойност. Снимките са скъпо благосъстояние, представящи невероятни фрагменти на животни и растения, които се срещат в Сливенска планина, река Тунджа и други райони на общината. Те са дарени на отдел „ Екология “ по отношение на изработването на карта за резистентен и различен туризъм.

Автори на фотосите са международно известни български учени и фотографи - Борис Белчев, Здравко Колев, Георги Попгеоргиев, Георги Герджиков. Другите създатели са фенове фотографи, учени и специалисти, обикаляли природата дълги години с съществена цел - познание и запазване на биоразнообразието. Сред тях са Надя Гетова, Николай Долапчиев, Стоян Николов, Георги Диловски. Любовта и ползата към природата тласкат тези фотографи да се допрян до тайните на дивия свят. В изложбата са включени и фотоси от фотокапани, които демонстрират живота на дивите жители в гората. Към всички тези създатели и фотоси ще бъде включена и една пътуваща от няколко години фотоизложба на „ Зелени Балкани “, която цели запознаване и допиране до редки местообитания и типове от европейската мрежа „ Натура 2000 “.

През последните години Община Сливен отделя особено внимание на опазването на биоразнообразието. Тя е първата Община, която започва обследването на постройките за саниране, за съществуването на предпазени типове птици и прилепи, за използване на ограничения за опазването им при осъществяване на строителните действия, по отношение на използване на Закона за биологичното многообразие и инструкциите на Министерството на околната среда и водите /МОСВ/.

Международният ден на биоразнообразието е разгласен през 1992 година Тази година тематиката е „ Бъди част от Плана “. План, включващ в себе си, разнообразни ограничения за възобновяване на местообитания и понижаване загубата на биоразнообразие. Важно е да се откри салдото сред развиването на човешката цивилизация и опазването на биоразнообразието.

При слънчево време фотосите може да бъдат позиционирани и навън за привличане на повече гости.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР