Най-голямото уважение за мен е, че вие сте тук. Най-сърдечно

...
Най-голямото уважение за мен е, че вие сте тук. Най-сърдечно
Коментари Харесай

100-годишен данъкоплатец към изпълнителния директор на НАП: Най-голямото уважение за мен е, че вие сте тук

„ Най-голямото почитание за мен е, че вие сте тук. Най-сърдечно ви благодаря и ви поисквам да минете моите години “. С тези думи 100-годишният поданик Димитър Кавгазов посрещна в дома си изпълнителния шеф на Национална агенция за приходите Румен Спецов, неговия заместител Евгени Нанков, шефовете на териториална дирекция Пловдив – Пламен Георгиев и на офис Смолян – Таньо Караманолов.

Ръководният екип от приходната организация посети столетника в къщата му в смолянското с. Славейно в символ на благодарност и почитание за това, че въпреки и на тези години, бай Митко, както го знаят в селото, продължава да заплаща налозите си. Още в първите дни на данъчната акция за обявление на приходите, възрастният мъж подаде данъчна декларация в офиса на Национална агенция за приходите – Смолян, като заявява приходи, получени от горско стопанство, събиране на диворастящи билки, гъби и плодове.

„ Заслужавате огромно почитание като почтен и съзнателен поданик. Дано повече хора Ви чуят и вземат образец от Вас “, съобщи Румен Спецов, откакто връчи грамота за заслужен поданик на бай Митко и го подари с икона на Св. Димитър, която да го закриля. Столетникът изясни на изпълнителния шеф, че първо си заплаща налозите, незабавно щом пристигна времето за това. „ Мине ли Нова година, моето семейство, аз, отиваме да плащаме първо налозите. Когато живееш в една страна, би трябвало да плащаш, няма метод. И на децата си съм го споделил и на внуците – налозите би трябвало да се заплащат “, безапелационен е 100-годишният Димитър Кавгазов. Той описа на гостите си от приходната организация, че над 40 години е бил горски служащ и през ръцете му са минали хиляди кубици дърва, а любовта към труда е възпитал и в своите наследници.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР