До края на седмицата ще бъде пуснато заданието за седалките

...
До края на седмицата ще бъде пуснато заданието за седалките
Коментари Харесай

Община Пловдив пуска обществена поръчка за седалките на стадион „Христо Ботев“

До края на седмицата ще бъде пуснато заданието за седалките на стадион „ Христо Ботев “, заяви кметът Здравко Димитров.

Той се срещна през днешния ден със заместник-кмета по строителство Пламен Райчев, проектанта на стадиона арх. Георги Савов, техническия контрол инж. Атанас Ангелов, изпълнителя на градежа Илиян Филипов и прокуриста на ФК „ Ботев “ Асен Караславов, с цел да се увери, че плановете за всички трибуни на стадиона са предадени в Общината.

Спецификацията за стартирането на публичната поръчка за седалките е предоставена на футболния клуб, който като заинтригувана страна би трябвало да се запознае с условията бъдещите седалки на стадиона да дават отговор на най-високите условия на европейската футболна федерация УЕФА.

„ До края на седмицата от клуба ще ни върнат документа и заданието ще бъде пуснато в Агенцията за публични поръчки. В изискванията за присъединяване категорично ще бъде записано, че всеки искащ да кандидатства ще би трябвало да показа заготовка от седалките, които предлага, с цел да се уверим, че те в действителност дават отговор на спецификацията “, съобщи кметът Димитров.

Преди това проектант Георги Савов съобщи и последните планове за стадиона (без частта за железни конструкции) – за секторите Б и Г, откакто секторите А и В бяха предадени по-рано. „ Освен цялостния план по всички елементи, отпущам и обособени папки за Етап 1 от строителството на стадиона, с цел да има изясненост кое тъкмо би трябвало да се извърши за лицензирането на оборудването за efbet-лигата на България “, съобщи архитектът на срещата. Инженер Кирил Младенов внесе в общината и документите по част „ Електро “ за първия стадий на градежа на стадиона, в това число и плана за електрозахранване от новите трафопостове, които електроразпределителното сдружение EVN би трябвало да построи. Заместник-кметът Пламен Райчев им показа новия член на екипа, който ще координира дейностите по градежа от името на възложителя.

След като получи плановете от общината, строителят ще направи разбор на новите позиции в тях и ще съобщи за утвърждение отчет за цената им при възложителя Община Пловдив.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР