До края на ноември ще обявим за кандидатстване процедурата Разработване

...
До края на ноември ще обявим за кандидатстване процедурата Разработване
Коментари Харесай

Министър Стойчева: До края на месеца отваряме за кандидатстване за фирмите процедурата „Разработване на иновации“

До края на ноември ще обявим за кандидатстване процедурата „ Разработване на нововъведения в предприятията “. Тя е с бюджет 127 млн. лева и е по Програма „ Конкурентоспособност и нововъведения в предприятията “ (ПКИП). Това съобщи министърът на нововъведенията и растежа на конгрес „ Отговорно бизнес държание “, проведен от Агенцията за поощряване на дребните и междинните предприятия “ към МИР. „ Това е процедура, която е ориентирана напълно към възстановяване на опциите на българските компании да вкарват нови модели и практики на работа, които са в синхрон със международните трендове “, съобщи Стойчева. 

Пред представители на над 400 компании министър Стойчева акцентира, че Министерството на нововъведенията и растежа, посредством разнообразни финансови принадлежности, предизвиква фирмите да влагат в нови технологии и зелени планове. В момента дейна за кандидатстване е процедурата „ Внедряване на нововъведения “. По нея ще се финансират компании за придобиване на уреди, машини, съоръжение, „ ноу хау “ и други Подкрепят се компаниите да стават по-модерни и екологично виновни, в синхрон с насоките на Организацията за икономическо сътрудничество и раз и съобразявайки се с въздействието върху околната среда и обществото, стана ясно още от думите ѝ. 

„ Предстои Фондът на фондовете да разгласи финансиране на планове, ориентирани към кръгова стопанска система и в частност енергийна и ресурсна успеваемост под формата на гаранционен артикул в размер на 198 млн. лева “, заяви още Стойчева и акцентира, че и по линия на Българската банка за развиване има разнообразни благоприятни условия в поддръжка на новаторски и зелени планове на дребните и междинни предприятия. 

„ Министерството на нововъведенията и растежа е припознало взаимоотношението с бизнеса като собствен приоритет. Надявам се да работим в тясно съдействие дружно, да насърчим партньорството сред обществените институции и бизнеса. По този метод може да осигурим добра среда за развиване на бизнеса в България “, сподели още министърът. 



„ Насърчаваме присъединяване на представители на българския бизнес допълнително международни изложби. Работим интензивно да превърнем България в иновационен хъб за Югоизточна Европа. Мисията ни е да трансформираме страната ни като място за нови технологии и да сме образец за внедряване на по-ефективни и по-добри способи за развиване на бизнеса “, заключи министър Стойчева. 

Агенцията за поощряване на дребните и междинните предприятия показа по време на форума целите и дилемите си като Национална контактна точка за разпространение на насоките на Организацията за икономическо съдействие и развиване за отговорно бизнес държание. В събитието участваха още министърът на околната среда и водите, представители на работодателските организации, университетските среди, бизнеса и други  

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР