До края на месеца, ако войната не ескалира, цените на

...
До края на месеца, ако войната не ескалира, цените на
Коментари Харесай

Александър Николов: Ако войната не ескалира, цените на природния газ може да останат на сегашните си и по-ниски нива

До края на месеца, в случай че войната не ескалира, цените на природния газ може да останат на сегашните си и по-ниски равнища. Това сподели пред публицисти след срещата на държавното управление с бизнеса министърът на енергетиката Александър Николов.

„ Трябва да се прави разлика сред краткосрочни, средносрочни и дълготрайни ограничения. Краткосрочно това, което беше оповестено като планирана цел е на фона на разпоредбите, които следва да се съблюдават от съответното сдружение и входирането на документите в регулатора. От деня, в който беше подадено заявката до през днешния ден, цените са доста по-ниски. Първото и най-важно нещо е да се гледат краткосрочни, средносрочни и дълготрайни ограничения.

Краткосрочно - това, което беше оповестено като планирана цена е на фона на разпоредбите, които би трябвало да се съблюдават към съответно сдружение и входирането на документи към регулатора. Но следва да се има поради, че в деня, в който беше направено предложение, до днешна дата, цените на природния газ са доста по-ниски. Съответно до края на месеца могат да останат в такива стойности и даже по-ниски равнища, добави още Александър Николов.

" Най-големият проблем за " Булгаргаз " и енергийната система е " Топлофикация София ", това е проблем, трупан с десетилетия. Със сигурност ще е належащо излекуване. Как това ще се случва зависи от евентуалния капиталов интерес. Към момента мога да кажа, че има сериозен подобен и съгласно местна регулаторна мярка - по какъв начин се одобряват дадени решения, по какъв начин може да се случи това. методът на работа на " Топлофикация София " би трябвало да наподобява по напълно друг метод и да погасява отговорностите си към " Булгаргаз " и БЕХ ", " сподели Николов.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР