До края на месец май стартира събарянето на старите сгради,

...
До края на месец май стартира събарянето на старите сгради,
Коментари Харесай

Бутат старите сгради на терена на бъдещата Национална детска болница

До края на месец май започва събарянето на старите здания, намиращи се на терена на бъдещата Националната детска болница. Това стана ясно след среща на министър-председателя Димитър Главчев с ръководителя на Обществения съвет за създаване на Национална детска болница проф. Иван Литвиненко и изпълнителния шеф на СБАЛ по детски заболявания „ Проф. Иван Митев “ доктор Благомир Здравков. В срещата участваха също вицепремиерът и финансов министър Людмила Петкова и министърът на опазването на здравето доктор Галя Кондева.
Прочетете още
Министър Кондева посочи, че към този момент е завършило делото по обжалването на публичната поръчка и има определен реализатор за събарянето на постройките. Предстои също по този начин Европейската капиталова банка (ЕИБ) да избере реализатор във връзка с техническия план на лечебното заведение. В края на месец май ще се състои среща с представители на Европейска инвестиционна банка, на която ще бъдат поканени и членове на Обществения съвет.

„ Изграждането на Национална детска болница е главен приоритет за Министерството на здравеопазването. Правим всичко допустимо да ускорим процесите там, където това зависи от нас “, уточни министърът на опазването на здравето.

„ Приоритет на целите е здравето на българските деца “, съобщи министър-председателят Главчев и увери, че служебното държавно управление ще извърши в целокупност поетия ангажимент за застраховане на неотложните потребности на СБАЛ по детски заболявания „ Проф. Иван Митев ”. Болницата ще бъде оборудвана с нужните й нови скенер и рентген. Правителството ще отпусне и близо 1,3 млн. лева за наложителен ремонт на интензивното поделение и създаване на нов асансьор за потребностите на пациентите и личния състав.

Към момента болничното заведение е единствената университетска детска болница в България. Годишно през нея минават за лекуване към 7000 деца. От своя страна доктор Здравков и проф. Литвиненко благодариха за бързата реакция от страна на премиера и служебния кабинет.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР