До края на месец април всички министерства трябва да бъдат

...
До края на месец април всички министерства трябва да бъдат
Коментари Харесай

До края на април всички министерства ще обменят документи...

До края на месец април всички министерства би трябвало да бъдат интегрирани в обща система за електронен документооборот. По самодейност на заместник-министър ръководителя Томислав Дончев представители на министерства на политическо и административно равнище регистрираха напредъка в подготовката на системите за продан на документи в обособените ведомства и поеха ангажимент в администрациите да бъде прилаган обединен механически протокол за документооборот.

По данни на Държавна организация „ Електронно ръководство “ към днешна дата общо 188 администрации на централно и локално равнище са действителни участници в електронния продан на документи. Крайният период за всички администрации да обменят документи по електронен път е 1 ноември 2018 година Въвеждането на тази процедура на по-ранен стадий има за цел към края на годината системата към този момент да  функционира пълноценно, а в това време да влезе в действие наредбата за общите условия към осведомителните системи, регистрите и електронните административни услуги.

Въвеждането и използването на обединен протокол в електронния продан на документи в администрацията подсигурява понижаване нужното време за изпращане, приемане и завеждане на преписка сред другите ведомства и ще повлияе позитивно процесите по даване на административни услуги на жителите и на бизнеса. 

 

 

 

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР