До края на май се очаква голяма част от работещите

...
До края на май се очаква голяма част от работещите
Коментари Харесай

До края на май персоналът в туризма ще е ваксиниран

До края на май се чака огромна част от работещите в туризма да бъдат имунизирани, предвиждат от Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА). Към момента е основана добра организация за ваксиниране на заетите в бранша както по Южното, по този начин и по Северното Черноморие. 

Списъкът с искащите чиновници в туризма, които желаят да се имунизират, ще бъде систематизиран до дни от министерството на туризма и ще бъде изпратен до РЗИ-тата за организация на самия развой по имунизация. Голяма част от описите са като декларирана численост вместо с съответни имена, защото хотелиерите изчакват с наемане на личен състав отвън главния им за лятото, поради сложната обстановка, анулираните чартърни полети от Германия и Англия за май и юни, както и предстоящото по-късно начало на сезона.

" Изпращаме имената на заетите в хотелите и заведенията по Южното Черноморие в Министерство на туризма и общата им численост, с цел да бъдат подадени те към здравните служби и да бъдат включени в зелените коридори за имунизиране на заетите в туризма ", изясни Веселин Налбантов, член на Изпълнителното бюро на БХРА.

Приоритетното имунизиране на заетите в бранша е една от ограниченията за реализиране на летния сезон и привличане на повече посетители посредством промотирането ни като сигурна дестинация, за които БХРА настояваше в поредност писма до ръководещите и в предизборните си диалози с претендентите за 45-ото Народно заседание.

" Голяма част от чиновниците в хотелиерския бранш и по Северното Черноморие демонстрират интерес към опцията да бъдат имунизирани предпочитано ", заяви ръководителят на Съюза на хотелиерите в " Златни пясъци " и на БХРА Георги Щерев. Той акцентира, че имунизацията е по желание, като всеки би трябвало да вземе поради самостоятелните си особености, желания и здравословно положение. " Заетите в туристическия бранш са виновни хора и съм сигурен, че ще създадат верния за тях избор ", изясни Щерев.

От туристическия бранш показаха и благодарността си към кабинета в оставка за приемане на нови правила за влизане в страната. " Вече ще се признават освен PCR, само че и антигенни проби, документи за имунизация и доказателство посредством остарял тест за преболедуван COVID-19 през последните 6 месеца. Тази смяна е една от главните ограничения в поддръжка на туристическия бранш и на идния летен сезон, за която настоявяахме от БХРА. И е добра причина за договаряния с Румъния да извади страната ни от карантинния лист. Ако договаряния със северната ни съседка добавят взетите все още положителни ограничения, дейностите ще повлияят позитивно на резервациите в последния миг за летните хотели, поради че точно тези записвания ще диктуват сезона ", акцентира Щерев. 

Към момента предпочитание да се имунизират са показали 86 000 чиновници от туристическия бранш, съобщи преди броени дни във Варна вицепремиерът и министър на туризма в оставка Марияна Николова. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР