До края на живота си ще се боря за справедливост,

...
До края на живота си ще се боря за справедливост,
Коментари Харесай

Съдът не разпитал свидетеля, видял как кметът Николов блъснал малкия Иван

”До края на живота си ще се боря за правдивост ”, съобщи майката на блъснатото момче в Трън Анита Гълъбова пред Нова телевизия.
Преди дни оправдаха някогашния кмет на Трън Станислав Николов за злополуката, при която блъсна дете. Присъдата е дефинитивна. Окончателна е и присъдата за детето, което от години живее без далак и с раздран черен дроб.

" Няма закононарушение, няма отговорно лице. Пернишкият съд удостовери решението на Трънския областен съд, че детето единствено се е блъснало в джипа ", още сподели майката.

Станислав Николов изрично отхвърля коментар. Неговата присъда не предстои на обжалване и митинги. Законодателят приравнява произшествието на инцидентно действие, което изключва виновност на дееца.

" Щастливото детство на Иван няма да се върне в никакъв случай. Детето боледува, предходната година постъпихме в болница ", сподели майката.

Майката, която се грижи сама за сина си, беше безапелационна, че съдията е отхвърлил здравната експертиза, както и свидетелските показания на очевидеца на произшествието. Джипът на Николов, който е главно материално доказателство и би трябвало да се резервира до края на досъдебното произвеждане, е продаден в деня на злополуката. По думи на Гълъбова няма непокътнато местопрестъпление.

" Няма кръвна проба. Тестът с дрегер е изработен часове след закононарушението. В дежурната на полицията два дни няма сведение за случилото се ", безапелационна беше майката.

Гълъбова съобщи, че сходни решения се оспорват и могат да бъдат преразгледани във Върховния съд в София, по тази причина ще напише отворено писмо към основния прокурор. Според нея правата на сина й са нарушени. Николов в никакъв случай не се е поинтересувал какво е положението на Иван.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР