До края на годината в Кипър ще бъдат издадени първите

...
До края на годината в Кипър ще бъдат издадени първите
Коментари Харесай

Кипър получава лицензи за изграждане на 5G мрежа

До края на годината в Кипър ще бъдат издадени първите лицензи на създаване и употреба на 5G мрежи. Те ще включват общо 460 честоти, оповестява БНР.

Кандидатите да употребяват избрания радиочестотен набор за мрежите от новото потомство би трябвало да подадат офертите си до 17 септември, стана ясно от обявата за търга, която бе издадена в петък.

Очаква се до края на 2025 година 5G мрежата да покрие 70% от популацията на Кипър и всички автомагистрали.

Правителството продължава с модернизацията на електронната си съобщителна мрежа макар вандалските актове против мобилни станции и антени в последните месеци, съобщи по-рано през юли заместник-министърът на научните проучвания, нововъведенията и цифровата политика Кириакос Кокинос.

Китай бележи ускорено създаване на 5G мрежата в страната

Досега полицията в Кипър е разкрила 22 каузи против лица за присъединяване или подстрекателство на други за палежи и разваляне на антени за мобилни телефони.

Според Световната здравна организация резултатите от научните проучвания не демонстрират негативно влияние на новите безжични технологии върху здравето на хората, уточни заместник-министърът.

5G мрежата ще играе ролята на катализатор за развиването на цифровата стопанска система в Кипър и ще бъде основно преимущество за неговата конкурентоспособност в Европа и на международния пазар, акцентира още Кириакос Кокинос.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР