До края на годината целия просец на провеждането на обществени

...
До края на годината целия просец на провеждането на обществени
Коментари Харесай

Томислав Дончев: До края на годината обществените поръчки ще се дигитализират

До края на годината целия просец на провеждането на публични поръчки ще бъде цифровизиран, увери вицепремиерът Томислав Дончев по време на конференцията " Европейската взаимност в капиталовата политика ", проведена от Камарата на строителите в България и ръководителя на Комисията по районно развиване в Европейския парламент Искра Михайлова.

" Това мощно ще форсира нещата и ще направи механически невъзможни всевъзможни опити за заигравания и изкривявания, отрелно цената ще се криптира сега на подаване и няма да може да се види до отварянето й. Ще отпадне и нуждата от тонове хартия ", посочи Дончев преимуществата от електронните публични поръчки.

Той изброи целите на България за идващия програмен интервал: повишението на добавената стойност на стопанската система, цифровизация и високи технологии, повече комерсализация на артикули от български университети. През идващото десетилетие би трябвало да се изградят най-малко още 10 или 12 индустриални зони у нас, с цел да могат новите производства да се случват в пъти по-бързо, което ще бъде уредено и със законодателни промени, добави още вицепремиерът. Трябва и нова система, която да ръководи, с цел да се внедри просвета и нововъведения, което включва и промени и в Министерския съвет.

" Предвиждам ескалацията на разноските за труд да продължи, това го приемете като аксиома. Основния акцент бих сложил върху нови технологии и автоматизация ", обърна се с рекомендация Дончев към строителите.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР