До края на годината ще бъде одобрен формулярът за кандидатстване

...
До края на годината ще бъде одобрен формулярът за кандидатстване
Коментари Харесай

Четирима министри представиха в Брюксел проекта за "Струма"

До края на годината ще бъде утвърден формулярът за кандидатстване за финансирането на лотове 3.1 и 3.3 от автомагитрала " Струма " от Европейската комисия. Това е обявено на провелата се през днешния ден в Брюксел среща с европейските комисари по районна политика Корина Крецу и по околна среда, морско дело и риболовство Кармену Вела и министрите на превоза Ивайло Московски, на районното развиване и благоустройството Николай Нанков, на околната среда Нено Димов и на туризма Николина Ангелкова, заяви пресцентърът на министерството на превоза.

Министрите са показали процедурното осъществяване на плана, който би трябвало да бъде завършен до 2023 година, с цел да не се постанова връщане на пари в Брюксел.

Двата лота, за които се чака утвърждение на финансирането, са сред Благоевград и Крупник и сред Кресна и Сандански.

" Управляващият орган на оперативната стратегия " Транспорт и транспортна инфраструктура " поема ангажимент да прегледа и съгласува апликационната форма за лот 3.2 - сред Крупник и Кресна, в оптимално къси периоди и да я изпрати навреме за утвърждение от Европейската комисия ", е декларирал пред публицисти министър Московски след края на диалозите с двамата еврокомисари. Той е припомнил, че с цел да се спазят всички периоди, специалистите от организация " Пътна инфраструктура " би трябвало да приготвят формуляра за кандидатстване за финансирането до края на януари 2018 година

Московски уточни, че изборът на вид за осъществяването на най-сложния сектор на автомагистралата през Креснеското дефиле дава убеденост, че няма да бъдат изгубени обезпечените европейските средства.

Министър Нанков напомни, представен от Българска телеграфна агенция, че се планува през Кресненското дефиле оптималната позволена скорост за придвижване да бъде 80 км/ч. и в двете направления - към София и към Гърция. По неговите думи локалната общност и над 20 неправителствени организации, цялата научна, професионална и академична общественост са предпочели " полуизточния " вид за градеж на пътя. Нанков добави, че държавното управление също избира този вид от петте вероятни поради икономическата и софтуерната оценка за градеж. Не би трябвало да се заблуждаваме, че от сходен план всички ще бъдат удовлетворени и щастливи, разяснява той.

В края на годината се чака европейските комисари Корина Крецу и Кармену Вела да посетят България, с цел да се срещнат на място с напредъка по плана.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР