До края на годината ремонтът на филиала на варненския театър

...
До края на годината ремонтът на филиала на варненския театър
Коментари Харесай

До края на годината ремонтът на варненския театрален филиал трябва да е завършен

До края на годината ремонтът на филиала на варненския спектакъл би трябвало да е приключен. Това стана ясно през днешния ден от думите на кмета на морския град Иван Портних, който персонално се срещна със почналите строително-монтажни действия, съобщи кореспондент на Varna24.bg .

Пълното възобновяване трябваше да започва от дълго време, само че редица пречки - скок на цените на материалите, обжалване от компании, които не са спечелили процедурата и други, го забавиха.

Основният ремонт и реорганизация на сцена " Филиал “ на Варненския трагичен спектакъл “Стоян Бъчваров " се финансира по със средства от Оперативна стратегия " Региони в напредък “ и дофинансирано от Община Варна.

Така в края на годината филиалът ще разполага с актуализирани и удобни за феновете и артистите сцена, камерна зала, репетиционни и други Сградата ще продължи да бъде употребена като втора сцена, на която ще доминират театралните постановки. Ще бъде сменена механизацията на оркестрината и сцената, ще бъдат обособени две репетиционни зали, едната от които за балет. Изцяло ще се промени интериорът на балкона, основното предверие, камерната и репетиционните зали, на клуба на артиста. Проектът планува още действия по замяна на ВиК и ел. инсталациите, обезпечаване на нужното осветяване и озвучаване, създаване на климатична и вентилационни съоръжения, възстановяване достъпа за хора с увреждания.

Надявам се крайния период да бъде спазен, с цел да не се наложи да се връщат евросредства, сподели кметът Портних.

В залата на филиала местата за аудитория няма да се трансформират, ще бъдат още веднъж 330. В камерната зала те ще бъдат 120, стана ясно през днешния ден.

Сериозен ремонт на постройката не е юридически към този момент 55 години. Последно арх. Камен Горанов прави съществено преустрояване на тогавашната зала " Съединение “ (издигната през 1890 г.), в този момент сцена " Филиал “, като прибавя нов размер със театрална кутия. Известни усъвършенствания, само че частични, внасят идващите поправки през 1996-та и 2006-та година.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР