До края на годината поне 5000 учители в страната ще

...
До края на годината поне 5000 учители в страната ще
Коментари Харесай

До края на годината поне 5000 учители ще преминат обучение за работа с изкуствен интелект

До края на годината най-малко 5000 учители в страната ще преминат образование за работа с изкуствен интелект. Това заяви през днешния ден във Варна Александър Ангелов от Центъра за креативно образование, който работи в областта на цифровите технологии от 15 години, член е на комисията за новаторски учебни заведения към МОН и на новосформираната работна група за цифровизация на образованието.

Грамотността има доста измерения и не технологиите са повода функционалната просветеност на децата да е ниска или висока, бе позицията на Ангелов. Според него не трябва потреблението на изкуствения разсъдък в образованието да се свързва с това, че той ще взема решение домашните на децата и ще им написа есетата, а с повишение качеството на образованието.

„ По-възрастните също са преписвали, в този момент младежите употребяват технологиите “, изясни специалистът.

Той акцентира, че обществото няма избор дали да има или не цифровизация в образованието и в този смисъл в съвремието ни грамотността без технологиите е немислима.

Нито техниката, нито изкуственият разсъдък са проблем, а това по какъв начин възрастните хора – родители и учители, ги употребяват и по какъв начин подтикват децата да ги употребяват, сподели още Ангелов, представен от Българска телеграфна агенция.

Според него задачата е преподавателите да могат да употребяват технологиите, с цел да накарат учениците да четат повече, да търсят информация, да задават въпроси.

„ Ако децата питат за какво учат нещо, значи възрастните не си правят добре работата “, уточни Ангелов.

Той акцентира още, че с цел да употребяват изкуствения разсъдък и да създадат уроците си по-интересни, учителите нямат потребност безусловно от последно потомство компютри в учебните заведения.

Важното е да дават задания на децата, ползвайки технологиите, с цел да не се усещат учениците като в изолатор и да им е забавно да учат повече по съответния предмет, аргументира се Ангелов.

Той уточни още, че няма значение дали учебното заведение е огромно и елитно, а дали шефът и преподавателите схващат кое е значимо за младежите.

Във Варна през днешния ден Александър Ангелов бе измежду лекторите на образование на шефове и учители по какъв начин да работят с изкуствен интелект. Основен уредник на семинара бе Центърът за креативно образование в партньорство с Регионалното ръководство на образованието.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР