До края на годината Община Балчик ще обособи с европейски

...
До края на годината Община Балчик ще обособи с европейски
Коментари Харесай

Община Балчик с нов договор чрез Стратегията на МИРГ „Шабла-Каварна-Балчик“

До края на годината Община Балчик ще обособи с европейски средства зона за спорт и свободно време в ж.к. ”Балик ” гр. Балчик, което е част от втория стадий от реализацията на обект „ Спортен комплекс „ Балик “. Проектът „ Подобряване средата на живот посредством създаване тук-там за спорт в град Балчик “ е финансиран напълно безплатно с 378442 лева от Програма за морско дело и риболовство 204-2020 година, посредством Стратегията за Водено от общностите локално развиване на Местната инициативна рибарска група „ Шабла-Каварна-Балчик “.

Ще бъдат направени писти за скейтборд и колела, и алейна мрежа. Изградената инфраструктура ще бъде налична и за хора в неравностойно състояние. С новите уреди ще се основат условия за насърчаване на всеобщ спорт и учебно-тренировъчна активност, свързани с физическа и психическа подготовка на младежите, в частност на младите риболовци, нужни им за справяне с провокациите на морето.

В новоизградената зона ще се проведат спортни игри навън, в които ще вземат присъединяване риболовците от региона на рибарската група Шабла-Каварна-Балчик, техните фамилии и поданици на община Балчик. Целта е да се разпространяват положителни спортни практики, здравословен метод на живот и сближение на рибарската общественост в неофициална среда.

Инвестицията по плана надгражда постигнатите резултати от осъществяването на финансирания от МИРГ „ Шабла-Каварна-Балчик “ план " Осигуряване на налична среда и основаване на зона за спорт, отдих и свободно време на рибарската общественост и жителите на гр. Балчик ", по който се построиха стадиони за футбол и тенис на корт, алея и озеленяване.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР