До края на годината държавата ще изплати обезщетенията на земеделските

...
До края на годината държавата ще изплати обезщетенията на земеделските
Коментари Харесай

До края на годината ще компенсират земеделците в наводнените карловски села


До края на годината страната ще изплати компенсациите на земеделските стопани, чиято продукция беше унищожена от наводнението в Карловско. Щетите в село Трилистник към този момент са разказани. В прилежащите села огледите не престават. 

Георги Стоилов и Донка Матанска са измежду седемте производители в Трилистник, подали молби за компенсации. По време на потопа Георги Стоилов е изгубил тонове пшеница, грах и слънчоглед, които са били складирани в базата му.

" 500 тона слънчоглед и още има по базата слънчоглед, който може да се види... Загубите са към милион лв. ", сподели Георги Стоилов - аграрни производител, предава Българска национална телевизия. 

" Имахме унищожена бамя, оранжериите в нас, всичките наводнени, храната за животните отиде всичката ", съобщи Донка Матанска - аграрни производител.

След описването на вредите излиза наяве, че не всички стопани ще получат обезщетение на 100 %.

" Дадоха ни 80-70 %, не 100 %...и чакаме да забележим какъв брой ще ни отпусне страната ", съобщи Донка Матанска - аграрни производител.

Възможността за подкрепяне на Георги Стоилов ще бъде друга, защото продукцията му не е била унищожена на полето.

" При земеделския производител ще има обезщетение не от експертната комисия. Ние го насочихме да подаде заявление към общината и той ще бъде заплатен към бедствия и повреди ", разяснява Ангел Личев - шеф на Областна дирекция „ Земеделие " - Пловдив.

" Надявам се колкото може по-бързо да реагират и да бъдем обезщетени ", съобщи Георги Стоилов - аграрни производител.

От регионалната дирекция „ Земеделие " разясниха, че има три констативни протокола за 100 % пропаднали площи. В останалите случаи компенсацията ще бъде по-малко.

" Хората са брали преди да настъпи наводнението, т.е. те са получили подготвена продукция. При тях процентите са от 20 до 90 ", съобщи Ангел Личев.

Около 60 са подадените заявки за компенсации и от производители от карловските села, които са изгубили насаждения и животни поради наводнението.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР