До края на деня можем да кандидатстваме за отсрочване на

...
До края на деня можем да кандидатстваме за отсрочване на
Коментари Харесай

Кандидатстваме за отсрочване на кредити пред банките до края на деня

До края на деня можем да аплайваме за отлагане на кредитни отговорности поради усложнения, зародили от рецесията с Covid-19 като банките разполагат със седмица, с цел да се произнесат по настояването. Това стана допустимо, откакто европейският Единен банков орган утвърди методика за отлагане за заеми на консуматори, които са усложнение да ги погасяват по време на пандемията. Българската национална банка излезе с позитивно мнение и съгласува с комерсиалните банки механизмите, по които това да се направи. 

Физическите и юридическите лица могат да аплайват за пролонгация до шест месеца пред своите обслужващи банки и дъщерните им сдружения. Периодът, за който се отсрочва задължението, изцяло или отчасти, ще бъде прибавен към погасителния проект. 

Вариантите, които се оферират на клиентите са написани в три стандартизирани механизма. Първият предвижда да се отсрочва главницата на заема и дължимата рента до шест месеца. При втория механизъм се отсрочва заплащането на отговорности единствено на главницата до шест месеца. А при третия механизъм - банките могат да ползват револвиращи артикули.

Изборът на съответния механизъм е по взаимно единодушие сред банките и техните клиенти. До 30 юни комерсиалните банки би трябвало да се произнесат по всички постъпили при тях претенции за разсрочване на отговорности поради рецесията с ковид. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР