До края на астрономическата зима остава малко повече от седмица

...
До края на астрономическата зима остава малко повече от седмица
Коментари Харесай

Очаква ни сняг в средата на седмицата

До края на астрономическата зима остава малко повече от седмица - пролетта настава публично на 20 март вечерта. Времето в този интервал ще е постоянно изменчиво с доста слънце, температури към и над 20 градуса, само че и краткотрайни студени интервали с капацитет за снеговалежи.

В понеделник и вторник на разсъмване температурите ще падат малко под нулата, само че и двата дни ще са преобладаващо слънчеви с температури в понеделник до 15-16, а във вторник до към 20 градуса. С прекосяването на леден атмосферен фронт в сряда следобяд от запад на изток ще стартират превалявания от дъжд, които в четвъртък ще обзет съвсем цялата страна. Ще се усили северозападният вятър и той ще е със мощни студени пориви в Дунавската низина и западните елементи на Горнотракийската равнина.

Ще се намалят температурите и в сряда вечерта, през нощта и в четвъртък ще има условия за снеговалежи - в планините на Западна и Централна България, по някои високи котловини в Западна България, в Предбалкана и с по-малка възможност в Лудогорието. Снегът ще е тежък и влажен, само че ще се топи бързо. Нова снежна завивка до 10-15 сантиметра ще се образува единствено в планините.

В петък ще остане облачно, по-хладно в източна България и прохладно. Слънцето ще се върне за почивните дни, когато ще е безшумно и приветливо с температури към и над 15 градуса.

Астрономическата пролет (20-21 март) ще настъпи с динамична облачност, без превалявания и с подобаващи температури над 15 градуса, а на 22 март и над 20 градуса. Повишена възможност от краткотрайни пролетни дъждове ще има към 24-25 март и по-късно - към самия завършек на месеца.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР