До края на 2023 г. ще могат да се издават

...
До края на 2023 г. ще могат да се издават
Коментари Харесай

Издават новите лични карти с чип и защита

До края на 2023 година ще могат да се издават по нов модел персонални карти, позволение за престояване и карта за престояване. Това съобщи заместник-министърът на вътрешните работи Моника Димитрова-Бийчър на конференция по отношение на oбществената поръчка с предмет „ Проектиране, създаване и ръководство на Система за издаване на български персонални документи потомство 2019 “, извоювана от немски консорциум, с който беше подписан контракт през декември 2022 година.

Новите персонални документи ще бъдат създавани по напълно нова идея, която по думите на заместник-министъра, трансформира метода, по който ще бъдат издавани персоналните документи - визия, съвременен дизайн, отговарящи на актуалните условия на стандарти за качество и отбрани. Ще бъде подсилена тяхната отбрана против имитация. Това ще е напълно ново потомство персонални карти и ще бъдат едни от най-сигурните в Европа и в целия свят.

" В новите персонални карти се планува да има електронен чип и спомагателни отбрани, като фотография на гърба, с изключение на начело на лицето на самата карта, предпазващи от имитация ", изясни Моника Бийчър.

По време на конференцията бяха показани мостри на това по какъв начин ще наподобяват новите персонални карти.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР