До изостряне на ситуацията в парламента на Косово се стигна,

...
До изостряне на ситуацията в парламента на Косово се стигна,
Коментари Харесай

БОЙ В ПАРЛАМЕНТА: Скандал между управляващи и опозиция в Косово


До изостряне на обстановката в Народното събрание на Косово се стигна, откакто неотдавна медиите в Косово разгласиха поредност от подслушани диалози сред ръководителя на парламентарната група Движение за самоопределяне Мимоза Кусари-Лила с депутата от Сръбската листа Славко Симич и със заместник-председателя на Сръбската листа Милан Радойчич, който е търсен от косовските управляващи, а също по този начин е в черния лист на Съединени американски щати заради присъединяване в интернационална проведена престъпност.

Днес опозиционните партии залепиха на катедрата на Народното събрание транспарант с надпис „ Здравейте “, намеквайки за поздрава на Кусари Лила с Радойчич. Докато министър председателят на Косово Албин Курти говореше от трибуната, депутатът от опозиционната Демократическа партия на Косово Мергим Лущаку се приближи до него и го напръска с вода, след което вицепремиерът Бесник Беслими отвърна, като хвърли бутилка с вода по него. Веднага по-късно Лущаку блъсна министрите Хекуран Мурати и Албулена Хаджиу, а президентът на Народното събрание на Косово извика полиция в залата.



Демократическата партия осъди нападението на вицепремиера Бесник Бислими против депутатите от ДПК. От там споделят, че Бислими вместо да се засрами и да даде доклад за подслушването, той предизвика опозицията.

„ Вместо обидата, която нанесоха на страната Косово, ветераните от АОК, албанските политически артисти, народа на Косово, пред прислужниците на Радойчич, през днешния ден в Народното събрание на Косово вицепремиерът Бесник Бислими би трябвало да се засрами и да даде сметка за подслушването, той предизвика опозицията, като отстрани фотографията, която беше сложена на трибуната. Всъщност вицепремиерът Бислими първи удари депутата Мергим Лущаку с твърди принадлежности и бутилки, се споделя в реакцията на ДПК.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР