До две седмици проблемите с електронните рецепти ще бъдат решени,

...
До две седмици проблемите с електронните рецепти ще бъдат решени,
Коментари Харесай

Министър Хинков обеща проблемите с електронните рецепти да бъдат решени до две седмици

„ До две седмици проблемите с електронните предписания ще бъдат решени, кодовете на медикаментите към този момент са обединени и това ще улесни процедурата за аптеките, само че тази промяна няма да се върне обратно “.

Това заяви в курорта „ Златни пясъци “ край Варна здравният министър проф. доктор Христо Хинков , като по този метод даде отговор на стотици запитвания и недоволства от началото на седмицата, когато новата система за изписване на медикаменти бе въведена у нас. 

Той посочи, че всички проблеми ще бъдат решени, само че няма какво да се направи относно  субективното отвращение да се употребява тази система за определяне и издаване на медикаменти. По думите му няма по какъв начин да става дума за връщане на хартиените предписания

Министър Хинков съобщи, че сега не във всички случаи кодът в аптеката съответствува с този на лекарството, което е изписано на пациента от персоналния доктор. Поради тази причина е взето решение да бъде въведен един и същи код, който ще бъде този, с който с препаратът влиза в аптечната мрежа и по-късно се изписва от лекаря. 

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР