До две седмици отварят схемата за подпомагане на туроператори и

...
До две седмици отварят схемата за подпомагане на туроператори и
Коментари Харесай

Туроператорите получават помощ от 10 млн. лв. от държавата

До две седмици отварят схемата за подкрепяне на туроператори и туристически сътрудници. Безвъзмездното финансиране е общо 10 млн. лева

Договорът за даване на средствата по оперативна стратегия " Иновации и конкурентоспособност " 2014-2020 (ОПИК) е подписан през днешния ден от вицепремиера и министър на туризма Марияна Николова и министъра на стопанската система Лъчезар Борисов. Министерството на туризма е пряк бенефициент по програмата.

Само месец и половина откакто поехме ангажимент да осигурим средства от еврофондовете за подкрепяне на сектора, можем да отчетем, че изпълняваме следващото си заричане, съобщи Николова. Надявам се оптимален брой туроператори и туристически организации да могат да се възползват от безвъзмездното финансиране, добави той.

Икономическият министър изрази своето задоволство, че ОПИК към този момент дава опция и Министерството на туризма да кандидатства, като пряк бенефициент за поддръжка на туристическия бранш.

Предстои двете министерства да завършват текстовете на изискванията и да обезпечат техническия достъп за подаване на заявките посредством Информационната система за ръководство и наблюдаване на средствата от Европейски Съюз в България (ИСУН 2020).
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР