До два месеца може да започне тестване на разработвана вече

...
До два месеца може да започне тестване на разработвана вече
Коментари Харесай

Българска компания има микромолекула за лечение на коронавирус. Започват тестове до 2 месеца

До два месеца може да стартира тестване на разработвана към този момент 4 години от българска компания микромолекула за лекуване на ковид. Това оповестиха на днешното държавно съвещание, което се организира на извънредно място - в София тех парк.

„ Започваме първите стъпки за финансирането на този артикул. Ние считаме, че и до края на годината, когато пуснем суперкомпютъра, отново с помощта на европейските стратегии и Министерски съвет, ще можем задоволително тъкмо да предвиждаме последствията от всевъзможни такива сериозни обстановки – това е една от задачите, която суперкомпютърът си слага и ние считаме, че ще реализираме това нещо до края на годината “. Това изясни по време на държавното съвещание Константин Петров, общоприет сътрудник, представител на фонд Neveq.

Фирмата, създала молекулата, е Микар Иновейшън " (Micar21), която се занимава с това от 4 години. Молекулата би трябвало да работи против всички типове ковид.

„ В момента имат доста позитивни мнения от две лаборатории в Съединени американски щати и 1 в Белгия. До два месеца могат да се стартира техничните тествания на 100% “, добави Петров. Според него до 2 месеца могат да се стартират и клиничните тествания на молекулата. Тя е напълно българска разработка.

По време на съвещанието стана ясно, че е предотвратен опит за незаконно изнасяне на 7500 маски. А деен въглен, създаден от българска компания, ще се употребява при производството на защитни маски.

Оказа се, че театрите и кината могат да бъдат отворени, само че ще би трябвало да продават билети единствено от едно място като превантивна мярка против разпространяването на болестта.

„ България губи десетки милиони левове поради ковид всеки ден. Потреблението пада, като при горивата сривът е 15% “, съобщи по време на днешното държавно съвещание министър председателят Бойко Борисов. А страната ни ще изиска 130 млн. евро от Европейски Съюз за съоръжение на служителите на реда против възможна мигрантска вълна.

Източник: Мениджър Нюз

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР