До дни ще изпратим за нотификация в ЕК държавна помощ

...
До дни ще изпратим за нотификация в ЕК държавна помощ
Коментари Харесай

Порожанов с важна информация за малките мандри и кланиците

До дни ще изпратим за нотификация в Европейска комисия държавна помощ за дребни мандри и кланици с вдишване на 50% от разноските.

Това заяви министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов при откриването на ревюто “Фермер ЕКСПО” в гр. Раковски, оповестиха от пресцентъра на МЗХГ.

След това се чака до към 2 месеца схемата да стартира да действа и да бъдат направени провилата за присъединяване в нея. Целта е да се подкрепят дребни и междинни фермери и организации на производителите да преработват и осъществят сами продукцията си.

Министърът напомни, че в новия европейски бюджет след 2020 година за българските земеделци няма да има понижение.

“Подобни животновъдни изложби като това в Раковски са обречени на триумф при съчетанието на животни с обичайните храни и прелестното вино от Пловдивския район. Министерството постоянно ще подкрепя сходни събития”, съобщи още министър Порожанов.

В откриването на ревюто участваха и еврокомисарят по цифровата стопанска система и общество Мария Габриел и евродепутатът Владимир Уручев.

В програмата му е планувана и конференция за новите технологии в отглеждането на животни.

“Това е симбиоза и преобразяване на обичаи и взор към бъдещето. Новите технологии не са в несъгласие с обичайните браншове като земеделието “, сподели Мария Габриел.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР