До дни ще има нови указания до прокурорите как да

...
До дни ще има нови указания до прокурорите как да
Коментари Харесай

Заради зверството с Дебора! Нови указания към прокурорите

До дни ще има нови инструкции до прокурорите по какъв начин да работят при домашно принуждение. Това разгласи обяви правосъдният министър Атанас Славов в изявление за Дарик радио. Той дефинира метода на следствие в Стара Загора като фиктивен и конформистки.

Непълното и формалистично гледане на процеса, неналичието на оценка на цялостния темперамент на трагичното събитие, неналичието на обикновена емпатия доведоха до гърмежа на публичното мнение, съобщи министърът. Недоумение буди и фактът, че подобен тежък случай даже не е бил докладван в бюлетина на Министерство на вътрешните работи в града, сподели още Славов.
-->
По мотив идните нови промени в Наказателния кодекс и Закона за отбрана от домашното принуждение министър Атанас Славов регистрира като неточност отпадането при последното гласоподаване на текста, който гласи, че домашното принуждение се санкционира освен при брак или общуване на фамилни начала, само че и при интимна връзка. Това стана в едно от последните съвещания на Народно събрание преди ваканцията. Затова се наложи парламентарните групи на Движение за права и свободи, ГЕРБ и ПП-ДБ да внесат нов законопроект, който ще се гледа на изключително съвещание в понеделник.

Сега, с новите промени този детайл от понятието домашно принуждение ще бъде признат, уточни Славов.

По мотив концепциите за увеличение на наказванията за лека и междинна телесна щета, Славов сподели, че наказването би трябвало да бъде налагано, а не, както до момента, хора с влезнали в действие присъди да се разхождат по улиците.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР