До 90 дни след отварянето на офертите за концесия на

...
До 90 дни след отварянето на офертите за концесия на
Коментари Харесай

Офертите за летище София“ по 600 – 800 страници

До 90 дни след отварянето на офертите за концесия на летище " София " би трябвало да завърши работата на комисията, която ги прави оценка. Към сегашния миг е в ход разискването на предложенията на офертите за концесията за летище " София " в тяхната цялост.

Това съобщи транспортният министър Росен Желязков по време на блиц контрола в отрасловата парламентарна комисия.

Очаква се през юли да се произнесе комисията, уточни още транспортният министър. Той добави, че всички участници следват бизнес модела, който съставлява същината на концесионния контракт .

Желязков подчертава върху размера и сложността на работата на комисията и добави, че офертите и предложенията са сред 600-800 страници без приложенията към тях . По думите му това са финансови и стопански модели, които имат за цел да убедят комисията и страната за сериозността на желанията на концесионера.

През идната седмица ще бъдат изпратени спомагателни въпроси по отношение на неразбираеми тематики, които са наранени от бизнес моделите на претендентите, а срокът, в който ще имат време да отговорят се чака да бъде към 5 дни , разясни още транспортният министър.
 Министерски съвет приключва процедурата за концесия на летище Пловдив
Министерски съвет приключва процедурата за концесия на летище Пловдив

Класираният преди всичко участник се е отдръпнал

Той приказва и за отдаването на концесия на летище " Пловдив ".

До 10 дни ще бъде определен реализатор за анализите за концесията на летище " Пловдив ". Анализите няма да лишават повече от 2 месеца.

В това увери транспортният министър Росен Желязков по време на присъединяване си в отрасловата транспортна комисия.

По думите му откакто бъдат направени анализите, тогава ще бъде открита процедурата по концесията на летището.
 Европейско ли е даването на летище
Европейско ли е даването на летище " София " на концесия на Турция, пита Нинова

Българска социалистическа партия от три години се бори против отдаването на концесия на летището

Припомняме, на 9 май 2019 година при отварянето на офертите бяха позволени всичките пет претенденти за концесията на летището.

На 20 март стана ясно, че срокът за подаване на предложения е продължен до 11 април.

Тогава Желязков напомни, че срокът за подаване на предложение за концесията на летище " София " е бил до 3 април, само че след приемането на Закона за концесиите срокът ще бъде продължен до 11 април.

Първоначално крайният период беше 5 февруари. След това по рекомендация на консултанта на Министерството на превоза срокът беше изменен до 3 април.

През юли предходната година от Българска социалистическа партия оповестиха, че решението за концесията на летище " София " се взема на мрачно. Тогава от левицата се оповестиха твърдо срещу даването на старт за повторно на концесията.

През октомври алените обявиха, че концесията е противозаконна и внесоха сигнал в прокуратурата.

След това през януари тази година от Българска социалистическа партия сезираха Европейската комисия за изискванията на концесията на летище " София ".

Идеята за концесия на летище София бе обновена незабавно след образуване на третия кабинет " Борисов " при започване на месец май 2018 година тогавашният транспортен министър Ивайло Московски разгласи желанията на държавното управление да възобнови процедурата, спряна от служебния кабинет.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР