До 75 млн. лева да бъдат разплатени на болниците за

...
До 75 млн. лева да бъдат разплатени на болниците за
Коментари Харесай

Болниците може да получат до 75 млн. лв. за стари задължения |

До 75 млн. лв. да бъдат разплатени на лечебните заведения за остарели отговорности за 2015 година и 2016 година, реши Народното събрание, като одобри на първо четене актуализацията на бюджета на Здравната каса.

С актуализацията се основава правна опция Касата да заплати действия за болнична здравна помощ, отвън одобрените месечни стойности за минали интервали, само че при неусвояване на средства по бюджета на Здравната каса за тази година.

От Движение за права и свободи оповестиха, че ще поддържат предлагането, само че запитаха дали ръководещите не вършат това поради митингите.

" Дали повода е в множеството правосъдни каузи, които лечебните заведения заведоха? Или поради неистовото предпочитание да се харесате на хората, които стачкуват, да се борите за любовта на съсловието. Това е евентуално да е същинската причина ", сподели доктор Нигяр Джафер. Според нея това е опит по извънсъдебен път да се реализира съглашение и да се избегне заплащането на правосъдни разходи.

Джафер бе безапелационна, че лимитите би трябвало да отпаднат.

Проф. Георги Михайлов съобщи, че тези 75 млн. няма да отидат за лечебните заведения, а към кредиторите, тъй като отговорностите на лечебните заведения са огромни.

Лъчезар Иванов от ГЕРБ сподели, че с това изменение ще бъдат покрити съвсем половината от отговорностите към лечебните заведения, които не са разплатени.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР