До 5 август трябва да е готов докладът по екологичната

...
До 5 август трябва да е готов докладът по екологичната
Коментари Харесай

Общината със строително разрешение до края на годината за мегапроекта за река Марица

До 5 август би трябвало да е подготвен отчетът по екологичната оценка на влияние върху околната среда (ОВОС) на капиталовото предложение " Укрепване и социализация на речното корито на река Марица в рамките на Пловдив в сектора от околовръстния път до построения шлюз в източната част на града ". Това разгласи кметът Иван Тотев, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg . След това отчетът ще бъде входиран в Регионална инспекция за опазване на околната среда.

" Желанието ни е до края на годината да имаме строително позволение за този обект ", сподели още градоначалникът.

Проектът като цяло касае социализиране на речно корито в урбанизирана територия с огромен мащаб.  Той планува създаване на пешеходни и велоалеи, зона за каране на ролери и скейтборд, въжени атракциони, детски площадки, зони за разходки и отдих, както и такива, предопределени за краткотрайни, кампанийни или събитийни мероприятия. В проектите на плана за благоустрояване на река Марица влиза и съответното затревяване и засаждане на подобаващи типове растителност, които да са в сходство с природата и естествената среда.

За водоплаващите птици също ще бъде помислено, като тук-там по продължение на речното корито ще бъдат обособени зони с високи растения, където пернатите да имат опция да се крият и гнездят. Идеята е да се резервира съществуващата екосистема в коритото на реката, като оптимално ще се употребяват естествени материали.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР