До 30 юни т.г. ще бъдат изплатени на земеделските стопани

...
До 30 юни т.г. ще бъдат изплатени на земеделските стопани
Коментари Харесай

До края на юни дават по 324 лв. на хектар за зимните пръскания

До 30 юни т.г. ще бъдат изплатени на земеделските стопани средствата по схемата „ Помощ за компенсиране разноските на аграрни стопани, свързани с осъществяване на ограничения по Националната стратегия за надзор на вредителите по трайните насаждения през зимния интервал ”.

Помощта се дава на два стадия. През март се приемаха  документи за първия стадий – за закупуване на артикули за растителна отбрана, за надзор на вредители при трайни овощни насаждения, ягоди, малини и маслодайна роза, през зимния сезон, които се ползват в интервала след прекосяване на студовете до набъбване на пъпките. При него стопаните получават до 324 лева на хектар с Данък добавена стойност за закупени артикули за битка с вредителите.

Бюджетът на държавната помощ за 2023 година е 8 000 000 лева Тя има за цел да ограничи оптимално загубите на земеделските стопани от разпространяването на вредители по трайните насаждения (семкови и костилкови овощни типове, ягоди, малини и маслодайна роза).

Заявления за кандидатстване по схемата се одобряваха в регионалните дирекции на ДФЗ. Стопаните бяха задължени да отчетат направените разноски и да показват документи за закупените и приложени артикули за растителна отбрана до 19 май 2023 г.

 
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР