До 30 юни се удължава срокът на действие на Програмата

...
До 30 юни се удължава срокът на действие на Програмата
Коментари Харесай

Програмата за подпомагане на бежанци от Украйна се удължава до 30 юни

До 30 юни се удължава срокът на деяние на Програмата за филантропично подкрепяне на разселени лица от Украйна с предоставена краткотрайна протекция в Република България. Решението за това е утвърдено от Министерски съвет като настоящите сега условия по програмата се резервират.

Въвежда се и спомагателна мярка за ефикасен надзор при администрирането на помощта по линия на програмата за лица, търсещи краткотрайна протекция в България в резултат на войната в Украйна.

Във връзка с завършване на разплащанията по Програмата и с оглед правилното верифициране на окончателните дължими суми към участниците, се вкарва спомагателна мярка за ефикасен надзор при администрирането на филантропичната помощ, а точно показване на попълнена Декларация за сходство по пример според Приложение № 4 към Програмата.

Декларацията се дава от законния представител на лицето, извършващо активност в обекта, при поискване от админа на помощта - Министерството на туризма. Същата се подписва с дипломиран електронен автограф и се подава посредством Системата за несъмнено електронно връчване.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР