До 30 април може да подадете своята заявка за участие

...
До 30 април може да подадете своята заявка за участие
Коментари Харесай

Наближава крайният срок за участие в конкурса за карнавална картина

До 30 април може да подадете своята поръчка за присъединяване в състезанието за карнавална картина, който Община Габрово провежда от 2017 година насам. Конкурсът е с народен темперамент, в него могат да вземат участие всички искащи,на възраст 16 +. Наградният фонд е 10000 лева, надлежно за първите три места – 7 000 лева, 2 000 лева и 1 000 лева

Целите на състезанието за карнавална картина са:

Да предизвика интереса на участниците;

Данасърчитворческите качества и мечти на всички участници;

Да ускори атрактивния детайл на Карнавала;

Да ускори мотивацията за поддържане и продължение на карнавалната традиция.

Участниците следва да:

приготвят карнавална картина, съгласно тазгодишната тематика на Карнавала „ 100+ГОДИНИ КАРНАВАЛ ГАБРОВО “, в една или повече от следните категории:сатира, политика, стопанска система, обичай, хумористични картини; музикални картини; танцови картини; герои – исторически, приказни и др.;

изпратят анотация на концепцията в една от заложените категории, образцов сюжет, брой участници, атрибут, посредством попълване на поръчка за присъединяване от платформата на следния линк Карнавал Габрово | Заявка за присъединяване в Карнавал Габрово 2023 (gabrovo.bg)

Броят на участниците в карнавалната картина би трябвало да е най-малко 10, като всяка група разполага с до 2 минути да показа своята картина пред журито на формалната естрада и коментаторските пунктове по карнавалното трасе.

Крайният период за подаване на конкурсното предложение е 30 април, а в период до 5 май особено назначена комисия преглежда предложенията и потвърждава/отхвърля кандидатурите.

Информация за позволените участници ще бъде оповестена на уеб страницата на Карнавал Габровоcarnival.gabrovo.bg

Карнавалът, като кулминационна точка на Международния фестивал на хумора и сатирата, е най-посещаваното обществено събитие в Габрово, което се организира всяка трета събота на месец май. По време на карнавалното шествие по централните улици на града се събира аудитория, която надвишава 30000 души. Числено това съставлява повече от една трета от цялото население на Габрово. Участниците в шествието са на възраст от една до 101 години, което ни дава съображение да твърдим, че няма семейство в града, което да не е въвлечено по някакъв метод, дали като участник, или като фен в карнавала.

Габровският карнавал дава късмет на всеки да изрази себе си и своята позиция, като в същото време работи за представянето на града и одобряването на неговата еднаквост.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР