До 28 февруари предприятията и самоосигуряващите се, които са изплатили

...
До 28 февруари предприятията и самоосигуряващите се, които са изплатили
Коментари Харесай

НАП пуска през март попълнените данъчни декларации

До 28 февруари предприятията и самоосигуряващите се, които са изплатили през 2022 година приходи на физически лица, в това число и от трудови правни отношения, са длъжни да показват по електронен път в Национална агенция за приходите информации за платените суми. 
От тази година има смяна в данните, които би трябвало да се посочат в справката по член 73, алинея 6 от ЗДДФЛ, припомнят от Национална агенция за приходите. Заедно с изплатените през 2022 година заплати и удържаните налог и наложителни осигурителни вноски, работодателите би трябвало да разгласят и избрани необлагаеми приходи, предоставени от тях. Сред тях са дадените на чиновниците ваучери за храна, които са освободени от облагане с налог върху обществените разноски по реда на Закона за корпоративното подоходно облагане, изплатените компенсации за първите три дни от болничния, еднократните помощи в размер до 2400 лева за раждане или осиновяване на дете, подписване на цивилен брак и др. 
Получените в Национална агенция за приходите данни от предприятията ще могат да бъдат въведени в авансово попълнените данъчни заявления, които ще са налични в Портала за електронни услуги при започване на март. >
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР