До 27 юли са регистрирани опити на 17621 граждани да

...
До 27 юли са регистрирани опити на 17621 граждани да
Коментари Харесай

17621 мигранти се опитали да влязат у нас до 27 юли

" До 27 юли са регистрирани опити на 17621 жители да влязат у нас, има лек спад по отношение на юни. 16900 са се завърнали навътре в прилежащите страни откакто са спрени от Гранична полиция. 570 са арестувани във вътрешността ", сподели вътрешният министър Бойко Рашков в отговор на депутати за миграционния напън.

По границата са командировани в допълнение служители на реда и високопроходими коли. От тази седмица жандармерията също оказва помощ на граничарите.

" Има повишен миграционен напън. Наблюдаваме границата ни, както и обстановката извнън страната. В Литва да вземем за пример натискът е 30 пъти повече, в сравнение с в предишен интервал. Натиск има и против Гърция. Проведох няколко срещи с посланика на Гърция, казусът ни е общ. От Турция мигрантите навлизат освен у нас, само че и при тях ", сподели Рашков.

Според разбора на Министерство на вътрешните работи главен фактор за нараствания напън са споровете в Близкия изток. Рашков уточни, че миграцията от Афганистан към Иран и Турция продължава да нараства. Изтеглянето на НАТО от района автоматизирано провокирало неустойчивост там. В Турция има внезапно нарастване на бежанския поток. Увеличеният напън е и поради облекченията на ограниченията против пандемията в Турция, както и топлото време. През юли има 2 пъти растеж на миналите лица през Граничен контролно-пропусквателен пункт. Контролът не е занижен, увери Рашков.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР