До 24 часа ще се възстанови изцяло електрозахранването към производствената

...
До 24 часа ще се възстанови изцяло електрозахранването към производствената
Коментари Харесай

До 24 часа пускат тока във ВМЗ Сопот

До 24 часа ще се възвърне напълно електрозахранването към индустриалната площадка на ВМЗ в Сопот. Това съобщи заместник-министърът на стопанската система и промишлеността Ирина Щонова по време на посещаване в завода.

Заместник-министър Щонова отиде във „ Вазовски машиностроителни фабрики “, с цел да се запознае на място със обстановката, откакто тази нощ, в резултат на проливните дъждове, индустриалният развой в тази част на завода бе спрян.

Към момента всички пространства са отводнени. Действано е доста бързо, откакто сутринта хранилища и индустриални цехове бяха под вода. Още в ранните часове е било спряно и електричеството на цялата площадка на завода в Сопот. Така е отстранен рискът от пораждане на индустриална повреда.

Част от цеховете на завода сега не работят, само че следва тяхното поетапно включване. Зам.-министър Щонова разясни, че няма потърпевша подготвена продукция. „ Искам да поздравя екипа на място, който е работил извънредно бързо и съответно и в никой миг не е имало риск за служащите на ВМЗ, което е най-важното “, акцентира зам.-министър Щонова. По нейни думи обстановката в района е доста тежка. Има и чиновници на ВМЗ, които не са могли да стигнат до работните си места поради положението на инфраструктурата след проливните дъждове.

„ ВМЗ ще даде хранителни артикули на бедстващите хора от региона. В контакт сме с Община Карлово и имаме подготвеност да окажем подпомагане за всичко друго, за което сме в положение да помогнем “, сподели още зам.-министър Щонова.

Тепърва ще се вършат и детайлни огледи, с цел да се реши какви са материалните вреди във ВМЗ и какво ще е належащо с цел да се отстранят – и като време, и като запаси, стана ясно по време на визитата в завода. Зам.-министър Щонова бе посрещната в Сопот от изпълнителния шеф на ВМЗ Иван Стоенчев, като двамата разговаряха и с доста от служащите на място.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР