До 2050 г. се планира японските селища да преминат 90%

...
До 2050 г. се планира японските селища да преминат 90%
Коментари Харесай

Япония сменя втечнения газ за битови нужди със синтетичен метан, започва да строи заводи

До 2050 година се възнамерява японските селища да преминат 90% към потреблението на синтетичен метан, който би трябвало да размени втечнения природен газ (LNG), употребен сега за битови потребности. Това решение взеха членовете на Японската газова асоциация, която сплотява всички частни компании в сектора, оповестява вестник Nikkei.

За постигането на тази цел се възнамерява по-специално построяването на фабрики за произвеждане на синтетичен метан в Япония и в чужбина. Той ще бъде създаден благодарение на въглероден диоксид и водород, получени от морска вода. По време на този развой е възнамерява да бъдат обезпечени нулеви въглеродни излъчвания. Когато се изгаря синтетичен метан, въглеродният диоксид също няма да се отделя в атмосферата, твърди в обявата вестик Nikkei.

Японската корпорация Hitachi Zosen, профилирана в индустриални и инженерни планове, свързани по-специално с цялостна обработка на боклуци и обезсоляване на морска вода, към този момент се съгласи да построи най-голямото дружество за произвеждане на синтетичен метан в Оман. Очаква се построяването на завода да стартира през 2025 година и да доближи цялостен потенциал през 2027 година Синтетичният метан ще се транспортира с танкери, като LNG. За да бъде изпобзван в Япония, може да се употребява съществуващата инфраструктура, отбелязва вестникът.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР