До 2030 г. се очаква възобновяемите енергийни източници да осигурят

...
До 2030 г. се очаква възобновяемите енергийни източници да осигурят
Коментари Харесай

До 2030 г. се очаква ВЕИ да осигурят близо 50% от световното производство: Министър Стойчева

До 2030 година се чака възобновимите енергийни източници да обезпечат сред 45 и 50% от международното произвеждане, а до 2050 година – сред 65 и 85%. Слънчевата сила е най-големият източник на възобновима сила, следвана от вятъра. Това съобщи министърът на нововъведенията и растежа Милена Стойчева при откриването на  панела " Надграждане на последните технологии за индустриална декарбонизация в Централна и Източна Европа ".

Той се организира на българския павилион в границите на 28-ата сесия на Конференцията на страните по рамковата спогодба на Организация на обединените нации по изменение на климата (COP 28) в Дубай, Обединените арабски емирства. За първи път България взе участие със личен павилион на конференцията за битка с климатичните промени. В панела се включиха още изпълнителният шеф на Българската организация за вложения Мила Ненова, шефът наИнициатива за енергийни фючърси Мелани Кендердайн и доктор Мария Трифонова, теоретичен помощник в Програма " Енергетика и климат " на Центъра за проучване на демокрацията.

" Министерството на нововъведенията и растежа поддържа развиването на нововъведенията в региона на възобновимите енергийни източници, кръговата стопанска система, декарбонизацията и водородните технологии ", сподели министър Стойчева. Тя съобщи, че една от главните политики в региона на нововъведенията е гарантиране на резистентен цифров и зелен преход на бизнеса.

Министърът на нововъведенията и растежа акцентира, че потреблението на водородни технологии доста ще

подкрепи декарбонизацията на българската стопанска система. Министерството на нововъведенията и растежа изготви Водородната пътна карта с фокус " зелен водород ", която открива напълно нов новаторски сегмент за бизнеса и стопанската система, както и редица нови капиталови благоприятни условия.
" България се стреми да бъде измежду 20-те страни в света с работеща атомна котловина. МИР ще финансира построяването й в Стара Загора с 16 млн. лева по европрограмата за Наука и бизнес ", сподели още министър Стойчева.

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР