До 2023 г. магистрала Струма ще бъде напълно готова и

...
До 2023 г. магистрала Струма ще бъде напълно готова и
Коментари Харесай

От София до Кулата само по магистрала от 2023 г.


До 2023 година автомагистрала " Струма " ще бъде изцяло подготвена и за придвижване ще бъде отворен и последният й километър. Това това стана ясно от думите на министъра на районното развиване и благоустройството Николай Нанков. В тази връзка той означи, че лот 3.3, който сега се построява сред Благоевград и началото на Кресненското дефиле, ще бъде подготвен предварително в края на 2018 година

Нанков разясни, че в бюджета за следващата година има заделени и 85 милиона лв. за продължаващото създаване и на автомагистрала " Хемус ", съобщи Нова ТВ. Допълни също и че за нея, както и за " Струма ", са подписани контракти за действително осъществяване за 500 милиона лв.. 100 милиона лв. са отделени за настоящи поправки.

Същевременно, Нанков призна, че по автомагистрала " Тракия " сред Пловдив и Стара Загора има доста неравности. " Активната лента е повредена. Ремонт започва пролетта. Имаме финансов запас. Поели сме ангажимент за това ", сподели нанков.

Що се отнася до зимната конюнктура, която сковава част от пътищата у нас, той разяснява: " На автомагистрала " Тракия " един ТИР сътвори километрични тапи при сняг от 2-3 милиметра ".

" Няма по какъв начин 1000 километра автомагистрали да бъдат на момента изчистени до асфалт. Стараем се да поддържаме автомагистралите чисти. Ограничаваме придвижването на тежки камиони при изобилен снеговалеж ", съобщи на собствен ред Дончо Атанасов от Агенция " Пътна инфраструктура ".
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР