До 20 юли прокуратурата ще внесе в Специализирания съд обвинителния

...
До 20 юли прокуратурата ще внесе в Специализирания съд обвинителния
Коментари Харесай

Обвинителният акт за КТБ ще бъде внесен в съда до 20 юли, обяви Цацаров

До 20 юли прокуратурата ще внесе в Специализирания съд обвинителния акт за банкрута на КТБ. Това съобщи пред публицисти в Бургас основният прокурор Сотир Цацаров, представен от БНР. Той посочи, че по случая са привлечени като обвинени 19 души. Освен това до края на седмицата ще бъдат упрекнати 4-ма политици.

Обвинителният акт за КТБ близо 15 хиляди страници, а прокуратурата е направила голяма работа по издирването и установяването на всички обстоятелства и условия към банковия банкрут.

На въпрос по какъв начин ще разяснява втората разкрита стенограма за КТБ Сотир Цацаров сподели, че тя не е изненада за него, защото е участвал на разискването и всичко е чул. " Това, което се споделя там, то може да е при закрити порти, само че касае орисите на сума хора, тъй че аз и в този момент бих споделил това, което споделям, и прокуратурата го споделя с обвинителния акт, което казахме и тогава: една огромна пирамида, която е била подхранвана финансово, която е била подхранвана персонално, и която в последна сметка е служила и за избрани политически цели. Дайте, да не се лъжем за това ", съобщи Цацаров.

Главният прокурор даде обещание и обвинителни актове против депутати. " На всички народни представители, които са със снет имунитет, несъмнено непринудено тази седмица ще бъдат повдигнати обвинявания ", сподели Цацаров.

" Ще бъдат повдигнати обвиняванията на Веселин Марешки и на двамата негови сътрудници (Кръстина Таскова и Пламен Христов - бел.ред.), ще бъде повдигнато и обвиняване за търговия с гласове и на народния представител Манол Генов ", добави за край основният прокурор.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР