До 20 август, включително, се забранява поддържането на постоянно затревените

...
До 20 август, включително, се забранява поддържането на постоянно затревените
Коментари Харесай

Заради пожарите: До 20 август се забранява поддържането на постоянно затревените площи и обработваемите земи в страната

До 20 август, в това число, се не разрешава поддържането на непрекъснато затревените площи и обработваемите земи. Забраната се постанова заради множеството пожари в страната през последните дни. Със заповед на министъра на земеделието, храните и горите проф. доктор Христо Бозуков се лимитира косенето на трева, машинното разчистване (мулчиране), в това число и разчистване на шубраци. Причината е, че при тези действия досегът на селскостопанската техника с камъни може да провокира искри, които да доведат до пораждане на пожар.

Предвид рестриктивните мерки, за посочения интервал, земеделските стопани ще бъдат освободени от задължението да поддържат непрекъснато затревените площи и обработваемите земи и няма да търпят административни наказания от Държавен фонд „ Земеделие “.

МЗХГ припомня, че паленето на стърнища е неразрешено и сходни дейности се глобяват. При неспазване на предписанията, шефовете на регионалните дирекции „ Земеделие “ в страната ще сформират актове за определяне на административните нарушавания, според Закона за отбрана при бедствия.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР