До 2 години лишаване от свобода и глоба между 2000

...
До 2 години лишаване от свобода и глоба между 2000
Коментари Харесай

Предложение: До 2 години затвор и 5000 лв. глоба за горене на отпадъци

До 2 години отнемане от независимост и санкция сред 2000 и 5000 лева заплашва хората, които се осмелят да изгарят огромни количества отпадъчни масла, всевъзможни разновидности на нефтопродукти, каучук, пластмаса и текстил. За по-леки нарушавания е планувано наказване до 1000 лева и пробация. Това плануват измененията в Наказателния кодекс, които през днешния ден ще бъдат импортирани от ГЕРБ за разглеждане в Народното събрание.

Причината за неочакваните оферти за драконовски ограничения са зачестилите сигнали за замърсяване на въздуха в София, както и в други огромни градове в страната. Друго предложение за смяна е по сигнал, с решение на съда, да могат да се вършат инспекции и по домовете, дали се изгарят боклуци за отопление, осведоми „ 24 часа “.

„ В момента има административни наказания. Общината непрекъснато прави инспекции, само че те обгръщат единствено тези, които са хванати на открито да горят нерегламентирани боклуци. Идеята ни в законопроекта е когато това се инкриминира, с решение на съд, да се направи инспекция. Да не се заловен единствено тези, които горят гуми на открито, само че и тези, които го вършат у дома “, разяснява за „ 24 часа “ депутатът от ГЕРБ Александър Ненков, който е един от вносителите на предложенията.

Изгарянето на боклуци и сега предстои на санкции, само че единствено когато става въпрос за тежки случаи, довели до телесни повреди или даже до гибел. Новите промени плануват законът да се приближи до казуса със замърсяването на въздуха.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР