До 2-3 седмици се очаква страните от Групата на седемте

...
До 2-3 седмици се очаква страните от Групата на седемте
Коментари Харесай

Страните от Г-7 търсят схема за проследяване на произхода на руските диаманти

До 2-3 седмици се чака страните от Групата на седемте (Г-7) да разгласят възбрана за съветските диаманти. За това оповестява Ройтерс, като се базира на представител на белгийското държавно управление. Според източниците, ограничаването ще влезе в действие през януари. По данни на организацията, Белгия е предложила проект за следене на необработени съветски скъпоценни камъни и процеса на тяхното шлифоване.

„ Тежестта на следенето лежи върху продавачите и производителите, затова Индия към този момент прави това ", цитира организацията собствен източник от белгийското държавно управление. „ Те ще би трябвало да могат да дават удостоверение за произхода на камъните, с цел да продават в страните от Г-7. “

Миналата година Съединени американски щати вкараха възбрана за импорт на нешлифовани диаманти от Русия, както и на диаманти, шлифовани в Руската федерация. В началото на септември ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел съобщи, че Европейски Съюз също работи върху наказания против съветската диамантена промишленост. New York Times на собствен ред заяви, че страните от Г-7, както и страните от Европейски Съюз, имат намерение изцяло да забранят закупуването на диаманти от Руската федерация от януари 2024 г.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР