До 16.30 ч. на 5 февруари вместо до 29 януари

...
До 16.30 ч. на 5 февруари вместо до 29 януари
Коментари Харесай

За четвърти път удължават срока за концесията на летище „София”

До 16.30 ч. на 5 февруари вместо до 29 януари искащите да концесионират столичното летище могат да подават документи за кандидатстване. Решението е взето още на 26 декември, прецизират от Министерство на превоза, осведомителните технологии и известия.
Удължаването се постанова заради смяна в някои условия. Вече в процедурата като страна може да взе участие и „ трето лице с финансови възможности”, т.е. банка. Максималният размер на на неговата отговорност е 200 млн. лева

Първоначалният период за подаване на документи беше 22 октомври 2018 година След това той беше продължен от нововстъпилият в служба министър на транспортна Росен Желязков до 22 ноември 2018 година Последва трето удължение до 29 януари.

Останалите параметри на концесията остават, а точно: Концесия за период от 35 години с алтернатива за удължение, разширение на Терминал 2, строителство на трети и създаване на нова писта. Инвестицията би трябвало да е размер на най-малко 600 млн. EUR. Авансовото концесионно заплащане е несъмнено в размер на 550 млн. лева без Данък добавена стойност.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР