До 15 години част от Малинова долина“ ще се превърне

...
До 15 години част от Малинова долина“ ще се превърне
Коментари Харесай

„Малинова долина“ ще се превърне в призрачен град“

До 15 години част от „ Малинова котловина “ ще се трансформира в нереален град. Такава прогноза направи Стойне Василев, финансов съветник и създател на „ Смарт мъни “, който взе присъединяване в събитие на АДРЕС „ На всеки квадратен метър: Митове и действителности за парцелите “.

Хората няма да желаят да живеят там. Дали ще бъде отвън града, или на друго място в столицата, времето ще покаже “, споделя Василев.

Според него след време доста хора ще осъзнаят, че са взели неверно и преждевременно решение с покупка на парцел в този регион на града.

Там, където няма улици, просто няма от кое място да пристигна. Там където има презастрояване по-добре няма да стане. При покупка на жилище, би трябвало всички аспекти да се премислят доста добре. Вече не е задоволително просто да влезем в нашата цитадела и да забележим оттатък нея „ гето “, споделя още Стойне Василев.

Изпълнителният шеф на АДРЕС, Гергана Тенекеджиева не е на неговото мнение и се въздържа от коментар, само че е безапелационна, че същинските вложители не стопират да строят, тъй като пазарът е леко обезверен.

По време на полемиката беше наранена и тематиката за необитаемите жилища и беше изработен опит да се отбрани тезата, че макар огромният брой „ тъмни прозорци “ вложителите няма да спрат да строят, защото хората желаят „ нещо ново “.

По данни на Националния статистически институт (НСИ) близо 46% от жилищните сгради  България са необитавани към септември 2021 година, като делът им в селата е по-голям от този в градовете. Увеличението спрямо 2011 година е доста – тогава необитавани са били единствено 26.9% от жилищните здания у нас, сочат данни на Национален статистически институт от преброяването на популацията.
 Почти половината жилищни здания в България са необитавани
Освен това съгласно Гергана Тенекеджиева от ден на ден хора към този момент обръщат внимание на общите елементи и всичко, което се намира отвън тяхната врата.

Поколенията се сменят и към този момент хората обръщат внимание на всичко, което се намира отвън тяхната входна врата. Тепърва ще забележим какво ще се случва с най-младото потомство, което живее в метавселената. Но те към момента не са на пазара “, споделя още Тенекенджиева.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР