До 15 февруари в здравното министерство се подават документи за

...
До 15 февруари в здравното министерство се подават документи за
Коментари Харесай

До 15 февруари ще станат ясни кандидатите за директор на МБАЛ Благоевград 

До 15 февруари в здравното министерство се подават документи за присъединяване в оповестения на 29 януари конкурс за шеф на най-голямото здравно заведение в Пиринско-МБАЛ Благоевград. Конкурсът цели оценяване на направена и показана от претендентите идея за развиване на предприятието и приноса на претендента към неговото ръководство, което ще е първия стадий от оценката, а откакто преминат през това претендентите ще се изправят на изявление пред лекарска комисия.
Темите за изявление с претендентите са:Особености и характерности на активността на общественото предприятие;
Източници на финансиране и способи за стабилизиране/ възстановяване на финансовото положение на общественото предприятие; По време на събеседването комисията по осъществяване на състезанието може да слага и други спомагателни въпроси от региона на здравния мениджмънт и настоящата нормативна уредба, прилагана при ръководството на държавните лечебни заведения.
В момента МБАЛ Благоевград се управлява от шефа на хирургично поделение Димитър Димитров, който бе назначен с писмо на здравния министър Христо Хинков от 12 януари, пристигнало като телеграма след безредни дейности и политическа интервенция в ръководството на болничното заведение.

П. Петров

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР