До 130 на 10 000 души население нарасна броят на

...
До 130 на 10 000 души население нарасна броят на
Коментари Харесай

Грипът в Монтана не отстъпва, заболелите се увеличават

До 130 на 10 000 души население набъбна броят на заболелите от грип и респираторни болести в Монтанско. За миналата седмица коефициентът е бил 80 на 10 000 души. Интензитетът на болестта се покачва, предизвестяват от Регионалната здравна ревизия. Най-често вирусите засягат дребни деца и възпитаници.
„ Прекарахме грипа, дребният беше доста зле - с температура, с болки в стомахчето. Засега сме единствено с кашлица, температура няма ”, споделя майка на скоро проходило момченце, до момента в който чака пред кабинета на персоналния доктор.
Според доктор Манасиев грипната вълна продължава.
„ В момента боледуват най-вече децата от 1 годинка до 16-17 години, оплакват се от кашлица, хрема, болки в мускулите, обща изнемощялост, някои с повръщане, има и доста ангини, инфектиране на гърло, на нос ", добави той.
43 случая на варицела и един на скарлатина са регистрирани в региона през изтеклите седем дни.
„ Варицелата или едрата шарка, също протича с висока температура и обриви по цялото тяло. Това е тежък дискомфорт, изключително при дребните деца ”, добавя доктор Манасиев.
Съветите на лекарите са отбягване на контакти с хора, които кихат, кашлят или имат други грипни признаци и най-много добра персонална хигиена.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР