До 10 години затвор грозят обвиняемият Георги Георгиев за обезобразяването

...
До 10 години затвор грозят обвиняемият Георги Георгиев за обезобразяването
Коментари Харесай

До 10 години затвор грозят Георги Николаев

До 10 години затвор грозят обвиненият Георги Георгиев за обезобразяването на 18-годишната Дебора Михайлова в Стара Загора. Това съобщи на брифинг пред публицисти наблюдаващият прокурор по делото Десислава Калайджиева, представена от Българска телеграфна агенция. Тя посочи, че това е оптималното наказване, което може да бъде присъдено за нанасяне на междинна телесна щета.

" На базата на изчерпателен разбор, който сме направили тримата наблюдаващи прокурори по делото, сме стигнали до заключението, че следва да бъдат осъществени нови дейности по привличане и разпит на обвиненото лице “, сподели още Калайджиева. И уточни, че по отношение на него ще бъде повдигнато и обвиняване за това че на 26 юни в Стара Загора в стая в апартамент е принудил потърпевшата да претърпи нещо обратно на волята си като остригал част от косата й и използвал мощ - удар с пестник. Калайджиева добави, че до края на седмицата ще бъдат повдигнати новите обвинявания на Георгиев.

Районният прокурор Таня Димитрова изясни, че заключението на сложна петорна съдебномедицинска експертиза сочи, че е „ налице двустепенна междинна телесна щета, а точно породени са две междинни телесни повреди. Едната се е изразила в черепно-мозъчна контузия, мозъчен оток и лека мозъчна травма, която е довела до краткотрайно разстройство на здравето, рисково за живота. Втората по тип междинна телесна щета е обезобразяване, което се е изразило с голям брой прорезни рани по лицето и по тялото на потърпевшата “. Тя съобщи, че „ в устрема си за срочно, качествено и законосъобразно следствие Районна прокуратура - Стара Загора сплотява двете досъдебни производства, водени против обвинения Георгиев.

" В последните три седмици се направиха голям брой процесуално-следствени дейности по следствията, събран беше огромен по размер спомагателен материал. Той беше оценен навреме от наблюдаващите прокурори. Те направиха своите заключения и те са за такава подготовка на незаконните действия, която дава отговор на тежестта на закононарушенията и при осъществяване на наказателна отговорност да се реализира едно заслужено наказване по отношение на причинителя на тези закононарушения “, изясни Димитрова.

Тя акцентира, че следствието е извънредно ускорено, правят се голям брой дейности - разпит на голям брой очевидци, спомагателен разпит на потърпевшото лице, спомагателна документи, в това число и здравна, направени са част от назначените експертизи, в това число петорната съдебно-медицинска експертиза. Тя беше задоволително задълбочено направена, тъй че да ни разреши да квалифицираме задоволително точно от правна позиция обвиняванията, счита Таня Димитрова.

Прокурор Калайджиева изясни, че по другите две обвинявания - за закана с ликвидиране и за насила за ампутиране на косата на потърпевшата, се планува наказване до 6 години „ отнемане от независимост “.

Припомняме, че случаят е станал в края на юни, само че казусът закупи необятен публичен отзив в края на юли. Сигнал за нападението е получен към 23:30 часа на 26 юни. На 27 юни обвиненият е бил арестуван за период от 24 часа и тогава е бил в изискванията на към този момент наложено наказване „ пробация “ от януари т.г. за сходно закононарушение.

Той е освободен с разпореждане на Районния съд, откакто правосъдният състав е счел, че съгласно събраните доказателства по делото закононарушението се квалифицира като нанасяне на " лека телесна щета ". На 31 юли Георгиев беше арестуван с непрекъсната мярка " задържане под стража " по другото досъдебно произвеждане за закана с ликвидиране. На 9 август Окръжният съд в Стара Загора удостовери наложената мярка за неотклонение.

Случаят с насилието на Дебора Михайлова провокира серия от митинги в цялата страна.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР