До 1 юли общината трябва да откупи срещу 2600 лв.

...
До 1 юли общината трябва да откупи срещу 2600 лв.
Коментари Харесай

Общината откупува австрийския дял във “Варна-Ефкон”

До 1 юли общината би трябвало да откупи против 2600 лева по номинал каузи на австрийската компания в взаимното сдружение “Варна-Ефкон”, с цел да се постави завършек на дългогодишната сага с неработещото видеонаблюдение в града. Системата беше пусната през 2007 г.и струваше 9.7 млн.лева, само че шест години по-късно поддръжката й беше спряна.

Упълномощеният за договорката общински консултант Христо Атанасов изясни, че взаимното сдружение не действа, а от 200 улични камери работят едвам десетина. В договарянията той смъкна фрапантно цената, тъй като австрийците от “Ефкон”АГ желаеха 1.6 млн.лева и имаше бурни кавги в предния Общински съвет. Когато общината стане 100% притежател на активите, ще преговаряме с Министерство на вътрешните работи, с цел да проработи изцяло видеонаблюдението, освен по улиците, само че в детски градини и учебни заведения, тъй като е значима част от Националната система за сигурност, разяснява Атанасов.

За това, че системата не работи, се разбра през 2014г. след трагичния случай с изгубването на кинорежисьора Захари Паунов на път от Варна за Бургас. Стана ясно, че е аварирал след инфаркт, само че видеонаблюдение не е засякло колата му на излизане от морската столица.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР