Дните 5, 6 и 7 януари в българския календар са

...
Дните 5, 6 и 7 януари в българския календар са
Коментари Харесай

Петър Дънов : Горещата вода е най-мощното лекарство

Дните 5, 6 и 7 януари в българския календар са свързани с уважение на водата и имат нежното име Водици. Поверието гласи, че по това време на годината водата чува изречените на глас мисли и стремежи, и даже оказва помощ за сбъдването им. Разбира се, строгите учени подлагат на критика, отхвърлят и отхвърлят сходни вярвания за безцветната течност, в която съгласно тях е зародил животът.

Създателят на Бялото приятелство Петър Дънов има особено отношение към водата. Ето някои от неговите рекомендации за разбиране, отношение и потребление на водата:

Казвам: Най-мощното лекарство в света това е горещата вода.

Горещата вода оказва помощ за разтваряне на утайките, които се образуват при храненето. От друга страна, горещата вода провокира изпотяване, при което, посредством потта се отделят токсините от организма.

Няма по-хубаво лекарство в света от топлата вода, само че би трябвало да знаеш по какъв начин да я възваряваш, по какъв начин да я топлиш.

Трябва да знаете по какъв начин да стоплите водата. Трябва да не я нагорещявате повече, в сравнение с би трябвало. Една вода ще стоплите толкоз, че да стартира да се изпарява. Щом стартира да се изпарява, нейната мощ изчезва. Ще пазите да не става изпарение. Като стартира да се образува туй налягане на парите, ще извадите водата.

Ако знаете по какъв начин да пиете вряла вода, тя ще внесе у вас такива детайли, че 90 % от актуалните рецесии, които разяждат обществото, ще изчезнат.

Хората … в случай че ги е нападнала тресчица, взимат хинин, да я прекратят. Така те я пресичат, само че не я лекуват. Вместо да употребявате хинин,

пийте три деня гореща вода, без да се храните, и треската ще ви напусне. Така се лекува и хремата.

Горещата вода, призната на глътки, чисти нервната система от наслоеният, които подпушват мислите и възприятията на индивида. Тя го освобождават от напрежението, което нервната система създава върху него.

Вие би трябвало да знаете, че водата крие в себе си рационална мощ … Тя лекува всички недъзи в света. Направете опит, да видите, какво въздействие указва водата върху организма на някой нервиран, нерадушен човек – По какъв метод? – Чрез пиянство на гореща вода или посредством миене тялото с нея.

Щом се разгневите, изпийте една чаша гореща вода на глътки. Казвам: Ако си пил топла вода без религия, не хваща нищо. Топлата вода с вярата хваща Вярата и топлата вода поправят всичко.

Който желае да резервира здравето си, да продължи живота си, той би трябвало да резервира подвижността на тялото си. За тази цел човек би трябвало да не преяжда и да пие гореща вода, която оказва помощ за разтваряне на утайките, които се образуват при храненето.

Много от заболяванията се показват посредством горене. Лекарите, като знаят това нещо, при лечението на заболяванията, ползват известни способи за понижаване на това горене. При треската горенето се вижда на повърхността на тялото, при което температурата на болния се покачва с няколко градуса. Значи, в организма става едно нараснало горене. Когато някои кафези в общия организъм се изопачат, те създават повече топлота, в сравнение с би трябвало, а тази топлота разрушава организма. И това нервно положение, в което в миналото изпадате, се дължи точно на тази непотребна топлота. Който се занимава с лечението на хората, предлага водата, като положително средство за лечение, тъй като тя е огромна любителка на топлината – лишава непотребната топлота и възвръща равновесието в организма.

Пийте вода, с цел да се отнеме температурата ви. И това студено поточе, като си турите ръката в него, в случай че ви боли, ще вземе всичката ви топлота. То е лек.

И аз предлагам инжекциите, само че с гореща вода. Направи три инжекции с вряла вода: заран една чаша вряла вода, на обяд една чаша и вечер една чаша.

Тия инжекции влизат в стомаха, от там в дробовете и най-сетне в главата. В пет минути ще дадат резултат.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР