Дни, след публикацията на TrafficNews и предупреждението от Общинския инспекторат,

...
Дни, след публикацията на TrafficNews и предупреждението от Общинския инспекторат,
Коментари Харесай

След публикация на TrafficNews: Почистиха тонове ескременти, изсипани в “Северен“

Дни, след обявата на TrafficNews и предизвестието от Общинския инспекторат, теренът в околност " Ландос ", на който бяха изсипани тонове екскременти с неразбираем генезис, е измит. Преди седмица пловдивчани, които имат обекти в регион " северен " алармираха, че няколко гондоли са изсипали товара си и в региона се носи непоносима воня. Те бяха сезирали Регионална инспекция за опазване на околната среда, РЗИ и Инспектората на Общината.
Прочетете още


Те предизвестиха, че това е екологична бомба, която ще избухне незабавно, откакто температурите се вдигнат. В съседство има фабрика за безалкохолни и индустриални цехове. 

Проверката сподели, че теренът, на който са изхвърлени отпадъците, е благосъстоятелност на Държавен фонд " Земеделие ". Той е преотстъпен за прилагане на Института по зарзаватчийство - Пловдив. Той пък от своя страна го е дал чартърен на компания " Еко Пълдин ", която го е спечелила на обществен търг, извършен на 27 март 2023 година. 

На наше питане, от Регионална инспекция за опазване на околната среда дадоха отговор, че при тях също е постъпил сигнал, който е изпратен за инспекция на кмета на регион " Северен " Стоян Алексиев. Копия са препратени до кмета на община Здравко Димитров и Областната дирекция по сигурност на храните. 

От Пловдивския общински инспекторат оповестиха, че са направили инспекция на място и са изготвили констативен протокол. На шефа на Овощарския институт  проф. Стефан Гандев е даден период до 19 май да се погрижи за разчистването на терена от отпадъците. Към този миг не е ясно кой е стоварил екскрементите, защото отпадъците са стоварени два дни, преди компанията наемател да влезе във притежание на парцела. 

От Овощарският институт са почистили терена доста преди крайния период, даден от общината. 

Назначена е експертиза на наличието на отпадъците, защото при предварителния оглед е открито, че това са утайки от пречиствателни станции и е допустимо да съдържат токсични субстанции. 

" Срокът, който сме дали за реакция е 14-дневен и по-късно ще изпълним надзор " разясниха от РИОСВ- Пловдив. 

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР